5 september 2016

Veilig werken op locatie voor verslaggevers

Het juiste verhaal en de beste beelden maken een nieuwsitem interessant. Maar om dat unieke plaatje te schieten, loop je soms risico’s die je vooraf niet hebt voorzien. Een gedreven verslaggever wil als eerste op locatie verslag doen van een grote uitslaande brand, maar is hij bewust van alle risico’s? Situaties die nieuw zijn, kunnen je in gevaar brengen omdat je niet weet waar je op moet letten. Een goede voorbereiding is dus noodzakelijk om veilig te kunnen werken.

In deze 1-daagse training gaan we uitgebreid in op het veilig werken op locatie voor radio- en televisieverslaggevers, camjo’s en redacteuren.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor verslaggevers van radio en televisie, camjo’s en redacteuren.

Welke onderwerpen?

We besteden aandacht aan de volgende onderwerpen:

• Wet- en regelgeving, ARBO-wet, Arbeidstijdenwet
• Praktische toepassingen van de verschillende veiligheidsnormen (NEN, Arbocatalogi)
• Maken van een QuickScan op veiligheid
• Veiligheidsgedrag
• Noodzaak van afspraken maken
• Observatie: bewaak je veiligheid op locatie tijdens een reportage.
• Werken op hoogte
• Brandveiligheid en explosiegevaar
• Laatste veiligheidscheck (LMRA) voordat tot actie wordt overgegaan
• Voorbereiding en handelen bij noodsituaties

Welke resultaat?

Na afloop van de training hebben de deelnemers een breder en beter beeld gekregen over veilig werken op locatie. Zij weten hoe zij hun eigen veiligheid en die van omstanders beter kunnen beoordelen en kunnen hierdoor ook beter handelen in bedreigende situaties.

Wie zijn de trainers?

De trainers zijn veiligheidsdeskundigen met jarenlange ervaring in de televisiewereld en evenementen branche. Door hun theoretische kennis en ervaring in de (internationale) praktijk kunnen zij aan de hand van aansprekende voorbeelden de kennis overbrengen en inzichtelijk maken.

Wanneer en hoe lang?

De training duurt 1 dag, van 9.00 uur – 17.00 uur en is op aanvraag. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een datum. Deze training is ook ‘in company’ te geven. We gaan dan in op je specifieke wensen van jouw bedrijf.

Kosten

De kosten van deze 1-daagse training zijn € 275,00 ex btw. Dit is inclusief hand-out en oefencasussen. Wij zorgen ook voor koffie, thee en lunch. In company prijs op aanvraag

Meer informatie

Mail ons wanneer u meer wilt weten over deze 1 daagse training over veilig werken op locatie.

Veilig werken op locatie
Veilig werken op locatie
Veiligheid op locatie